Eternit gevelbekleding

Beschrijving

Eternit is een handelsnaam voor gevelbekleding en dakbedekking. Het is gemaakt van natuurlijke grondstoffen zoals cement, kalk, zand, klei en cellulose vezels. Een veel gebruikte vorm van Eternit gevelbekleding is het zogenaamde Cedral. Dit bestaat uit vezelcement, een milieuvriendelijk en duurzaam materiaal. Het is water- en vorstbestendig en wordt vooraf voorzien van verschillende verflagen.

De vormvaste gevelbekleding van Eternit is te bevestigen op het stijl- en regelwerk van de houtskeletbouw wanden. Het kan uitgevoerd worden in twee verschillende afwerkingen.

Cedral Wood, met een natuurlijke houtstructuur in de gevelstroken,
Cedral Smooth, met een fijne structuur in de gevelstroken
Naast deze gevelbekleding bestaat er Cedral Board. Het bestaat uit hetzelfde materiaal als de gevelbekleding, maar is bedoeld voor de dakranden. De Eternit gevelbekleding en dakbedekking is brandveilig, geluidsisolerend en milieuvriendelijk.

Bewerkbaarheid

De Cedral gevelbekleding van Eternit is eenvoudig te verwerken op de wand. Bij Eternit worden schroeven en clips aangeleverd waarmee de planken zonder moeite kunnen worden gemonteerd op het stijl- en regelwerk. Het stijl- en regelwerk is een frame van houten balken bestaande uit verticale stijlen, een onderregel en een bovenregel.

Eternit heeft daarnaast een oplossing voor de hoeken en randen in een buitenverblijf of (schuur)woning. Er worden profielen in de kleuren van de gevelplanken meegeleverd voor de randen en hoeken. Zo is een nette afwerking van Eternit gevelbekleding gegarandeerd.

Cedral gevelbekleding van Eternit vraagt weinig onderhoud. Er hoeft nooit meer geschilderd te worden en de planken zijn eenvoudig schoon te houden.

Toepassing

Eternit gevelbekleding wordt toegepast in nieuwbouw en renovatie. De vele voordelen maken het een aantrekkelijke gevelbekleding. Het is een brandveilig en geluidsisolerend materiaal. Daarnaast vervormt het nauwelijks. De gevelbekleding is beschikbaar in 22 kleuren.

Naast gevelbekleding heeft Eternit een uitgebreide collectie golfplaten, dakpannen, dakleien en zonnepanelen.

KVG Houtbouw past Eternit gevelbekleding toe in huizen en schuurwoningen. Het onderhoudsvriendelijke materiaal is uitermate geschikt voor toepassing in houtskeletbouw. Op de foto is de Cedral Wood zichtbaar, met de duidelijke houtstructuur die is aangebracht in de geveldelen.

Voordelen

Voordelen:
 Onderhoudsvriendelijk
→ Water- en vorstbestendig.
→ Uiterst duurzaam.