Felsbanen gevelbekleding

Beschrijving

Felsbanen is een gevel- en dakbekleding van metalen platen die aan elkaar worden gelegd. Op deze wijze ontstaat een duurzaam en waterdichte bekleding met een moderne look. 

Bewerkbaarheid

Omdat de felsbanen door de felsverbinding precies op elkaar aansluiten worden de panelen op maat gemaakt bij de bouw van de woning. Het monteren van de felsbanen is relatief eenvoudig. Doordat de platen bestaan uit dun metaal is het makkelijk om uiteinden en hoeken te bewerken met speciaal gereedschap. Zoals de naam al zegt worden de platen aan elkaar verbonden middels een zogenaamde felsverbinding. Deze verbinding zorgt voor een waterdichte afsluiting ook als het materiaal ‘werkt’ onder invloed van de buitentemperatuur.

Alleen de felsplaten hebben weinig isolerende werking doordat het materiaal uit dun metaal bestaat. Goed isolatiemateriaal achter de gevelafwerking is dus extra belangrijk. 

Toepassing

Felsbanen kunnen worden toegepast als dekbedekking en gevelafwerking van muren of dakkapellen. Het gebruik van felsbanen is naast dat dit een eenvoudige toepassing is ook nog eens modern. Zeker als de dakbedekking en gevelafwerking beide bestaan uit felsplaten en in elkaar overlopen geeft dit een moderne uitstraling aan de woning.

Voor- en nadelen

Voordelen:
→ Eenvoudige montage. 
→ Duurzaam in gebruik.
→ Moderne uitstraling. 

Nadelen:
→ Geen echte nadelen van dit materiaal, wel hebben de platen een lage isolatiewaarde.