Jaren '30 woningen

Jaren ’30 woningen zijn woningen die gebouwd zijn tussen 1920 en 1940. Kenmerken van deze bouwstijl zijn de dakgoten, het gebruik van metselwerk, de typische dakpannen, en buitenkozijnen met bovenlichten. Erkers aan de voorzijde van het huis zorgen voor extra ruimte en lichtinval.

Een jaren '30 woning bouwen

De jaren ’30 woning in traditionele stijl is een voorbeeld van een tijdloze woning die nog steeds populair is. Deze klassieke woningen hebben een charme die niet te weerstaan is.

De jaren ’30 woning wordt gekenmerkt door zijn kenmerkende elementen zoals de erker, de luifel boven de voordeur, dakkapellen, ramen met roeden, schoorstenen en het gebruik van robuuste materialen zoals bakstenen. 

Houtskeletbouw kan erg goed gecombineerd worden met metselwerk. Van de buitenkant zie je niet dat het een houtskeletbouw huis is. Moderne bouw- en isolatie technieken worden toegepast om deze woningen duurzaam en energiezuinig te maken, zonder afbreuk te doen aan het authentieke karakter.

De jaren ’30 woning is dus een prachtig voorbeeld van hoe oude bouwstijlen opnieuw geïnterpreteerd kunnen worden voor de moderne tijd.

Vrijheid in het ontwerpen

Bij de jaren ’30 stijl heb je de keuze uit verschillende sub-stijlen, elk met hun eigen kenmerken. Denk bijvoorbeeld aan de Amsterdamse School met zijn expressieve en decoratieve gevels, de Delftse School met zijn sobere en functionele uitstraling en de Art Deco stijl met zijn geometrische vormen en decoratieve elementen.

Bij het bouwen van een nieuwe woning in de jaren ’30 stijl kun je kiezen uit verschillende materialen en bekledingen voor zowel de binnen- als buitenkant van de woning. Baksteen wordt bijna altijd gebruikt bij deze stijl vanwege de duurzaamheid, betaalbaarheid en het authentieke karakter.

De lokale wet- en regelgeving voor esthetiek en bouwstijl moet in acht worden genomen, maar binnen deze grenzen zijn er nog steeds veel keuzes te maken om de gewenste uitstraling te creëren. Daarnaast kunnen ook andere elementen zoals deuren, ramen, dakbedekking en interieur bijdragen aan het creëren van de gewenste sfeer en stijl.

Wat kost een klassieke woning?

Over het algemeen liggen de bouwkosten voor een jaren ’30 woning iets hoger dan gemiddeld vanwege het gebruik van hoogwaardige en duurzame materialen die passen bij de stijl.

Maar, doordat deze materialen van hoge kwaliteit zijn, zijn de onderhoudskosten vaak lager dan bij een gemiddelde woning. Hierdoor is het moeilijk om concrete prijzen te noemen, maar we kunnen ons goed voorstellen dat je wel graag een richtprijs wilt weten.

Onze eigentijdse woningen starten qua bouwkosten vanaf €400.000 incl. Btw. Hierbij komt dan nog de vloerafwerking met plinten, keuken en de badkamer. De leidingen zijn afgedopt opgeleverd in de ruimtes.

 Bij een jaren ’30 woning zijn houten kozijnen vaak het enige onderdeel dat op termijn wat onderhoud nodig heeft. Doordat er sprake is van maatwerk bij het bouwen van een jaren ’30 woning, kun je elk detail helemaal naar jouw wensen aanpassen, waardoor je een unieke woning krijgt die past bij jouw stijl en behoeften. 

Team KVG Houtbouw

CONTACT

Neem vrijblijvend contact op met Ferdinand of Gerrit om uw villa, woning, aanbouw of opbouw te bespreken