KVG Houtbouw: maakt woningbouw bijzonder

Eerst even kennismaken. Dit is het team van KVG Houtbouw. Met deze 40 mensen werken we vol enthousiasme en vakmanschap aan prachtige huizen, bijgebouwen en uitbouwen voor onze opdrachtgevers. En wellicht ook voor jou.

Eerlijk is eerlijk: we zijn nogal perfectionistisch

‘Goed genoeg’? Daar doen we het niet voor. Wij bouwen woningen die tot in de kleinste details kloppen. Onderdelen die perfect in elkaar passen, belijning die strak doorloopt, zo laag mogelijke energie-impact. Kijk maar naar onze gebouwde woningen.

Dat begint trouwens al bij onze offertes en tekeningen. Echt álles staat erin: van constructieberekeningen en afmetingen tot kleurkeuzes en aansluitpunten voor de airconditioning. Zelfs de onderdelen die wij zelf niet leveren nemen we hierin mee, net als de checklist van alles wat voor de bouw geregeld moet worden.

Ook fijn: we hanteren een prijsplafond op de materiaalkosten. De prijs in de offerte stáát. Want behalve perfectionistisch zijn we ook graag eerlijk in onze afspraken. 

Die duidelijkheid zorgt voor kwaliteit.

Niet voor niets bouwen we bijna alles zelf

In onze fabriekshal in Koudekerk aan de Rijn produceren we alle maatwerk onderdelen. We combineren moderne kennis en techniek met ambachtelijk vakwerk om echt kwaliteitswerk te leveren.

Zo bouwen we niet alleen het houtskelet van de woning, maar ook de andere elementen. Voordat we op locatie gaan bouwen zijn de kozijnen beglaasd, de planken zitten op de muren, leidingen en buizen zitten ingewerkt in de constructie, en de trap is gebouwd en verankerd.

En bij alles wat we bouwen houden we rekening met duurzaamheid. Bijvoorbeeld door te kiezen voor ecologische materialen en milieuvriendelijke bouwtechnieken, en door optimale isolatie en luchtdichtheid in de constructie te verwerken.

Het enige dat we níet doen is elektra, verwarming en afbouw.

Team KVG Houtbouw

Dat betekent dat we razendsnel zijn

Omdat we zo compleet mogelijk produceren verloopt de bouwprocedure heel vlot. Van betonvloer tot afwerking is vaak binnen 2 maanden klaar.

Dat betekent minder risico op vertraging of schade door slecht weer. En minder derde partijen die onderdelen moeten monteren betekent minder kans op fouten, meerwerk of problemen.

Wat je nog meer van ons kunt verwachten?

– Fijne samenwerking met goed persoonlijk contact

– Hoe gek of bijzonder je idee ook is, wij gaan ermee aan de slag

– Een vast bouwteam met enorme expertise en specialisaties

– Een bouwbedrijf mét het BouwGarant kwaliteitskeurmerk

– Net zo enthousiast over een luxe villa als over een knusse uitbouw

Zo doen we het al sinds 2015

In dat jaar besloten Jaco van Gils en Gerrit Kerst tot de oprichting van KVG Houtbouw. Beide met bakken ervaring in de woningbouw-sector, én beide de overtuiging dat die sector wel wat meer durf, passie en kwaliteit kon gebruiken.

En dat is precies waar KVG Houtbouw nog altijd voor staat.

Erkend leerbedrijf

We zijn een gecertificeerd als leerbedrijf, en bieden graag een leerzame stageplek voor studenten.

Want jong talent laten kennismaken met ons vakmanschap, daar worden we blij van.

Uitgebreider kennismaken?

Je bent van harte welkom. Via telefoon of e-mail, maar ook bij ons in Koudekerk aan de Rijn. Dan laten we je graag onze live werkwijze zien.