Aanbouw jaren 30 woning

Rotterdam

Deze aanbouw is een vergroting van een bestaande erker. De erker was een centrale plek in het huis en de opdrachtgevers wilden graag dat deze nieuwe aanbouw invulling gaf aan de nieuwe keuken en leef- en eethoek.

De gevel is aan een zijde rond uitgevoerd met hierbij een knipoog naar de oude erker. Deze aanbouw is een prachtige verrijking van het huis die bewijst dat een moderne uitbouw goed gestyled kan worden met een klassiek jaren ’30 huis.

Technisch

De fundering is opgebouwd met stalen buispalen, een geïsoleerde gestorte betonbalk, en een PS-combinatievloer die op nokken tegen de woning aan ligt. Bovenop de betonvloer is een cementdekvloer toegepast waarop een PU-gietvloer is gestort.

De opbouw van de gevel is van Douglas met een rode kleur als afwerking. Er is aan de bovenkant en rand onder de buitenkozijnen een zinken lijst toegepast die de kozijnen afdekt. Aan de binnenkant is een pak isolatie verwerkt tegen de buitenwanden, met als mooi neveneffect dat er diepe vensterbanken ontstaan.

Al het leidingwerk van de oude keuken is omgelegd, de hemelwaterafvoer is gerealiseerd en er is een stalen portaal verwerkt in de doorbraak om zo een open ruimte te creëren.

Architectonisch

De buitenzijde van de woning is uitgevoerd met rode Douglas gevelbekleding. De zinken rand onder de ramen en de zinken dakrand zijn gesoldeerd door de loodgieter. De kleur rood komt terug in de bestaande dakbedekking en het metselwerk.

De keuken is op maat gemaakt door de interieurbouwer, samen met de kasten. De buitenkozijnen zijn in dubbel glas uitgevoerd met een witte kleur aan de binnen- en buitenzijde. Het geheel past goed bij het bestaande huis en de tuinafwerking maakt het plaatje compleet!