Bouwsystemen villabouw

Eigentijdse woningen zijn een moderne interpretatie van een traditionele bouwstijl. Vaak zijn dit klassieke woningen met een moderne en frisse uitstraling. De eigentijdse woningen zijn moderne en duurzame woningen met een warme uitstraling en robuuste materialen.

De hoogwaardige isolatie die samen met het accumulerend vermogen van het metselwerk samenwerken is een prachtige ecologische manier van bouwen. Houtskeletbouw kan erg goed gecombineerd worden met metselwerk. Van de buitenkant zie je niet dat het een houtskeletbouw huis is.

Eigentijdse- of moderne woning bouwen

Een eigentijdse woning met een moderne look is een woning die ontworpen is volgens hedendaagse ontwerpprincipes en stijlen, met een focus op strakke lijnen, minimalisme en functionaliteit.

Dit type woning typeert zich door zijn eenvoudige vormen, grote ramen, gebruik van natuurlijke materialen en lichte kleuren. Moderne woningen hebben meestal een open plattegrond, waardoor de ruimte vrij stroomt en er een gevoel van ruimte en luchtigheid ontstaat.

Ze maken vaak gebruik van duurzame installaties en verwarming en energiezuinige materialen, zoals warmtepompen, geïsoleerde muren en vloeren en dubbele beglazing. 

Een eigentijdse woning met een moderne look kan verschillende soorten gevels hebben, zoals een gevel met houten planken, bakstenen of betonnen muren. Je bent volledig vrij in het kiezen van de kleuren en het materiaal voor de buitenzijde van het skelet. 

Prefab houtskeletbouw

Heb je een strakke planning voor je bouwproject en wil je snel bouwen? Dan is prefab bouwen een slimme keuze. Bij de prefab bouwmethode wordt het bouwwerk van tevoren in losse elementen geproduceerd.

Dit gebeurt in onze fabriek in Koudekerk aan den Rijn. Daarna worden de wand-, vloer- en dak elementen van de woning naar elke gewenste plek in Nederland vervoerd en met een kraan op de juiste plek gehesen en gemonteerd.

Op de bouwlocatie zelf hoeft alleen de montage/afwerking nog te gebeuren. Dit betekent een korte bouwtijd en weinig last van weersinvloeden. Wanneer je kiest voor deze aanpak kan je schuurwoning binnen enkele dagen casco worden opgeleverd. De totale bouw incl. stukwerk duurt 7 weken op de bouwlocatie!

Wil je meer informatie over de realisatie van een prefab schuurwoning? Neem gerust contact op, we zijn bereikbaar via mail en telefoon en staan klaar om uw droomwoning te realiseren. Zo kun je net als in dit voorbeeld kiezen voor zwart houten gevelbekleding. Maar ook baksteen, leien of stucwerk is mogelijk. Aan de buitenkant is dan niet zichtbaar dat het om houtskeletbouw gaat. 

Modern wonen is duurzaam

Duurzaam wonen wordt steeds belangrijker. Om een duurzame eigentijdse- of moderne woning te realiseren, heeft dit woningtype een warmtepomp. De warmtepomp is de vervanger van de CV ketel. Met de warmtepomp wordt er warm water gebruikt voor de vloerverwarming en er is een aparte boiler voor warm tapwater. 

Om een duurzame moderne- of eigentijdse woning te realiseren, heeft dit woningtype een warmtepomp. De warmtepomp is de vervanger van de CV ketel. Met de warmtepomp wordt er warm water gebruikt voor de vloerverwarming en er is een aparte boiler voor warm tapwater.

De ventilatie in een woning wordt geregeld met een WTW installatie. Dit betekent letterlijk warmte-terug-win en is door de warmte terugwinning erg efficiënt in het energieverbruik.

De warmtepomp + WTW unit + vloerverwarming vormen het grootste deel van het installatieconcept. Van zichzelf is het installatieconcept al energiezuinig en zonder gas.

De laatste mogelijkheid om jaarlijks nog minder te verbruiken is om zonnepanelen (PV panelen) op het dak van de schuurwoning te laten plaatsen. Hiermee kun je zorgen dat je jaarlijks verbruik op ‘0’ uitkomt.

Voor een gemiddelde vrijstaande woning heb je ongeveer 10 zonnepanelen nodig om te voldoen aan de energie eisen. Om energieneutraal te zijn, heb je ongeveer 35 zonnepanelen nodig. We adviseren je hier graag over.

Wat kost een eigentijdse- of moderne woning?

De kosten zijn van diverse factoren afhankelijk. De locatie, afmetingen, gekozen materialen en de afwerking bepalen het prijskaartje. Kies je voor een woning die kant-en-klaar wordt opgeleverd of wil je de afwerking liever zelf (laten) doen? Voor beide opties lopen de prijzen flink uiteen.

Hierdoor is het moeilijk om concrete prijzen te noemen, maar we kunnen ons goed voorstellen dat je wel graag een richtprijs wilt weten. Onze eigentijdse woningen starten qua bouwkosten vanaf €350.000 incl. Btw. Hierbij komt dan nog de vloerafwerking met plinten, keuken en de badkamer. De leidingen zijn afgedopt opgeleverd in de ruimtes.

Waarom voor KVG kiezen?

KVG zet zich in om de beste maatwerk villa’s, woningen, op- en aanbouwen te bouwen voor particulieren. We willen de particuliere opdrachtgever de beste ervaring bieden in kwaliteit van bouw, als totaalbouwer en als duurzame bouwer.

We hebben een flexibel bouwsysteem ontwikkeld wat uitermate geschikt is voor de woningbouw. Het systeem is flexibel, ecologisch, goed verkrijgbaar, vérgaand te prefabriceren, gemakkelijk aan te passen en hoogwaardig te isoleren met geringe dikte. 

Team KVG Houtbouw

CONTACT

Neem vrijblijvend contact op met Ferdinand of Gerrit om uw villa, woning, aanbouw of opbouw te bespreken