Schuurwoningen

Schuurwoningen worden steeds populairder en dat is niet voor niets. Steeds meer mensen verlangen naar een droomwoning waar rust en ruimte centraal staan. Een schuurwoning gebouwd met natuurlijke materialen die mooi opgaat in de omgeving past daar perfect bij. 

Schuurwoning bouwen

In het overzicht hierboven vind je een aantal inspirerende voorbeelden van schuurwoningen in verschillende uitvoeringen. Een schuurwoning bouwen is maatwerk en er zijn volop mogelijkheden om het ontwerp helemaal te laten aansluiten bij jouw persoonlijke woonwensen.

Het grote voordeel van het laten bouwen van je eigen huis is dat elke woning uniek is. We kunnen je in elke fase helpen van het ontwerp, voorbereiding tot de uitvoering. De kracht van dit type woningen zit ‘m in de eenvoud, de vorm is vaak sober met op het oog eenvoudige belijningen. Zorgvuldige uitgekozen materialen als hout en grote glaspartijen geven het huis karakter.

Heb je nog geen ontwerp laten maken? Dan vertalen we jouw ideeën naar een passend ontwerp op maat. Door zorgvuldig te luisteren naar wat jij belangrijk vindt en dit te combineren met onze creativiteit en expertise maken we een schetsontwerp van jouw droomwoning.

Wil je meer informatie over het laten ontwerpen en bouwen van je eigen schuurwoning? Mail of bel ons gerust of vraag -geheel vrijblijvend- een offerte aan.

Prefab houtskeletbouw

Heb je een strakke planning voor je bouwproject en wil je snel bouwen? Dan is prefab bouwen een slimme keuze. Bij de prefab bouwmethode wordt het bouwwerk van tevoren in losse elementen geproduceerd. Dit gebeurt in onze fabriek in Koudekerk aan den Rijn. Daarna worden de wand-, vloer- en dakelementen van de woning naar elke gewenste plek in Nederland vervoerd en met een kraan op de juiste plek gehesen en gemonteerd.

Op de bouwlocatie zelf hoeft alleen de montage/afwerking nog te gebeuren. Dit betekent een korte bouwtijd en weinig last van weersinvloeden. Wanneer je kiest voor deze aanpak kan je schuurwoning binnen enkele dagen casco worden opgeleverd. De totale bouw incl. stukwerk duurt 7 weken op de bouwlocatie!

Wil je meer informatie over de realisatie van een prefab schuurwoning? Neem gerust contact op, we zijn bereikbaar via mail en telefoon en staan klaar om uw droomwoning te realiseren.

Heb je al een architect ingeschakeld voor het ontwerp, dan kun je onze hulp ook enkel inschakelen bij het bouwen van je schuurwoning. Lees hier meer over ons.

Duurzaam bouwen

De schuurwoning is hét bewijs dat ecologisch en mooi wonen hand in hand gaan. We denken graag met je mee op het gebied van milieuvriendelijke materialen en de meest duurzame keuzes. Hout is ons belangrijkste bouwmateriaal en dit is het meest natuurlijke en duurzame ter wereld. We werken daarom met hout uit Scandinavië en Duitsland waar de houtproductie op een duurzame wijze plaatsvindt (FSC). Hout is ademend, werkt vochtregulerend en isoleert warmte en geluid zeer goed. 

Houtskeletbouw heeft een flink aantal voordelen ten opzicht van traditionele bouw:

Waarom voor KVG kiezen?

KVG zet zich in om de beste maatwerk villa’s, woningen, op- en aanbouwen te bouwen voor particulieren. We willen de particuliere opdrachtgever de beste ervaring bieden in kwaliteit van bouw, als totaalbouwer en als duurzame bouwer. 

We hebben een flexibel bouwsysteem ontwikkeld wat uitermate geschikt is voor de woningbouw. Het systeem is flexibel, ecologisch, goed verkrijgbaar, vérgaand te prefabriceren, gemakkelijk aan te passen en hoogwaardig te isoleren met geringe dikte.

Wat kost een schuurwoning?

De kosten zijn van diverse factoren afhankelijk. De locatie, afmetingen, gekozen materialen en de afwerking bepalen het prijskaartje. Kies je voor een woning die kant-en-klaar wordt opgeleverd of wil je de afwerking liever zelf (laten) doen? In dat laatste geval past een prefab woning beter bij je. Voor beide opties lopen de prijzen flink uiteen.

Hierdoor is het moeilijk om concrete prijzen te noemen, maar we kunnen ons goed voorstellen dat je wel graag een richtprijs wilt weten. Onze houten schuurwoningen starten qua bouwkosten vanaf €300.000 incl. Btw. Hierbij komt dan nog de vloerafwerking met plinten, keuken en de badkamer. De leidingen zijn afgedopt opgeleverd in de ruimtes.

Team KVG Houtbouw

CONTACT

Neem vrijblijvend contact op met Ferdinand of Gerrit om uw villa, woning, aanbouw of opbouw te bespreken