Gelijkvloerse woningen

Steeds meer mensen kiezen voor een gelijkvloerse woning. In gelijkvloerse woningen liggen alle kamers en ruimtes op dezelfde laag. Deze woningen zijn populair bij ouderen en geschikt voor mensen met een lichamelijke beperking. Gelijkvloerse woningen worden op maat samengesteld.

Gelijkvloerse woning bouwen

In het overzicht hierboven vind je een aantal inspirerende voorbeelden van gelijkvloerse woningen in verschillende uitvoeringen. Een gelijkvloerse woning bouwen is maatwerk en er zijn volop mogelijkheden om het ontwerp helemaal te laten aansluiten bij jouw persoonlijke woonwensen.

Het grote voordeel van het laten bouwen van je eigen huis is dat elke woning uniek is. We kunnen je in elke fase helpen van het ontwerp, voorbereiding tot de uitvoering. De kracht van dit type woningen zit ‘m in de eenvoud, de vorm is vaak sober met op het oog eenvoudige belijningen. Zorgvuldige uitgekozen materialen als hout en grote glaspartijen geven het huis karakter.

Heb je nieuwbouw plannen en overweeg je te kiezen voor een houtskeletbouw woning? Als maatwerk specialist in houtbouw helpen we je graag bij het perfecte ontwerp en de realisatie van jouw droomhuis.

Prefab bouwen

Heb je een strakke planning voor je bouwproject en wil je snel bouwen? Dan is prefab bouwen een slimme keuze. Bij de prefab bouwmethode wordt het bouwwerk van tevoren in losse elementen geproduceerd. Dit gebeurt in onze fabriek in Koudekerk aan den Rijn. Daarna worden de wand-, vloer- en dakelementen van de woning naar elke gewenste plek in Nederland vervoerd en met een kraan op de juiste plek gehesen en gemonteerd.

Op de bouwlocatie zelf hoeft alleen de montage/afwerking nog te gebeuren. Dit betekent een korte bouwtijd en weinig last van weersinvloeden. Wanneer je kiest voor deze aanpak kan je schuurwoning binnen enkele dagen casco worden opgeleverd. De totale bouw incl. stukwerk duurt 7 weken op de bouwlocatie!

Wil je meer informatie over de realisatie van een prefab bungalow? Neem gerust contact op, we zijn bereikbaar via mail en telefoon en staan klaar om uw droomwoning te realiseren.

Wil je meer informatie over het laten ontwerpen en bouwen van je eigen gelijkvloerse woning? Mail of bel ons gerust of vraag -geheel vrijblijvend- een offerte aan.

Ontwerpvrijheid

Een groot voordeel is dat je de constructie aan de buiten- en binnenzijde bij houtskeletbouw in elk gewenst materiaal kunt laten bekleden. In deze voorbeelden is er gekozen voor een combinatie van lichtgrijze houtdelen en thermisch gemodificeerd Lariks hout.

Thermisch gemodificeerd hout is door de bewerking qua levensduur vergelijkbaar met hardhout. Het is mogelijk om de woning volledig strak af te werken, of juist delen van de constructie in het zicht laten om het industriële karakter te versterken.

Prefab houtskeletbouw woning

Een houtskeletbouw woning is een prefab woning. Prefab is een afkorting voor prefabricage. Het wil zeggen dat de belangrijke componenten van de woning, zoals de wanden, vloer en het dak vooraf in de fabriek gemaakt worden. En dus niet pas op de bouwplaats zelf.

Dit zorgt er voor dat je houten woning onder ideale omstandigheden wordt gebouwd en sneller klaar is dan een traditioneel gebouwd huis. Bij prefab bouwen heb je geen last van weersinvloeden die de materialen aan kunnen tasten en het bouwproces vertragen.

Op de bouwlocatie is het een kwestie van het monteren van wand-, vloer- en dak elementen en de afwerking van de woning. Doordat de bouw en ontwikkeling van de woning voor zo’n groot deel in de fabriek plaatsvinden, is het aantal transporten van bouwmaterialen beperkt. 

Zo wordt er minder stikstof uitgestoten en is prefabricage een stikstofarme bouwmethode. En binnen een paar dagen staat er een wind- en waterdicht woning op je kavel.

Duurzaam bouwen

Bij houtskeletbouw gebruiken we zoveel mogelijk duurzame en recyclebare materialen. Bovendien kost het bouwen van een houtskeletbouw woning ongeveer  wanneer je het vergelijkt met een zelfde bouwwerk van een ander materiaal, zoals beton.

Bij een traditionele woning wordt er per woning gemiddeld 4000 liter water gebruikt. Dit is nodig voor het cement, beton en stucwerk. Dit hoge waterverbruik is natuurlijk slecht voor het milieu. Het kan daarbij ook jaren duren voordat al het vocht uit je woning is gestookt of geventileerd. Houtskeletbouw is een veel drogere en gezonde manier van bouwen.

Wat kost een gelijkvloerse woning?

De kosten zijn van diverse factoren afhankelijk. De locatie, afmetingen, gekozen materialen en de afwerking bepalen het prijskaartje. Kies je voor een woning die kant-en-klaar wordt opgeleverd of wil je de afwerking liever zelf (laten) doen? In dat laatste geval past een prefab woning beter bij je. Voor beide opties lopen de prijzen flink uiteen.

Hierdoor is het moeilijk om concrete prijzen te noemen, maar we kunnen ons goed voorstellen dat je wel graag een richtprijs wilt weten. Onze bungalows starten qua bouwkosten vanaf €300.000 incl. Btw. Hierbij komt dan nog de vloerafwerking met plinten, keuken en de badkamer. De leidingen zijn afgedopt opgeleverd in de ruimtes.

Waarom voor KVG kiezen?

KVG zet zich in om de beste maatwerk villa’s, woningen, op- en aanbouwen te bouwen voor particulieren. We willen de particuliere opdrachtgever de beste ervaring bieden in kwaliteit van bouw, als totaalbouwer en als duurzame bouwer.

We hebben een flexibel bouwsysteem ontwikkeld wat uitermate geschikt is voor de woningbouw. Het systeem is flexibel, ecologisch, goed verkrijgbaar, vérgaand te prefabriceren, gemakkelijk aan te passen en hoogwaardig te isoleren met geringe dikte.

Team KVG Houtbouw

CONTACT

Neem vrijblijvend contact op met Ferdinand of Gerrit om uw villa, woning, aanbouw of opbouw te bespreken