Bijzonder boshuisje Ark

Vlieland-Oost

Project Vlieland was voor ons een topproject! Onderdeel ervan waren drie boshuisjes genaamd van het model Ark, een vijfpersoons boshuisje dat door verhuurbedrijf Stortemelk aan vakantiegangers wordt verhuurd op Vlieland.

Ark is een prachtig model in de bossen dat helemaal op maat is ontworpen door Atelier Boekhout, een gepassioneerde architect die al een aantal mooie ontwerpen heeft gemaakt.

Technisch

De fundering van het boshuis is uitgevoerd met hardhouten onderslagbalken met stalen buispalen die in de zandplaat van de duinen gefundeerd zijn.

De begane grondvloer is van houtskeletbouw opgebouwd. De hoogte vanaf het maaiveld is zo uitgevoerd dat de vlonders rondom het boshuisje een prima opstap vormen naar binnen toe.

De wanden zijn compleet in houtskeletbouw opgebouwd met aan de buitenzijde een lat-om-lat gevelbekleding en aan de binnenzijde een underlayment beplating die als definitieve afwerking is toegepast.

De verdiepingsvloer is helemaal opgebouwd in hout. De ronde vormen van het huisje zijn erg complex. Het dak is uitgevoerd met EPDM met daaronder isolatie en daar bovenop sedum dakbedekking.

Het installatieconcept is simpel: een pelletkachel verwarmt het huisje en het water wordt door middel van een elektrische boiler aangevoerd.

Architectonisch

Dit huisje heeft een vorm van een ark. Er zijn verschillende samengestelde volumes, allemaal uitgevoerd met een zwarte lat-om-lat gevelbekleding. Op deze manier is er meer diepte in de gevel. Er zijn verschillende ramen weggewerkt in de gevel.

De kamers zijn qua ruimtes goed op elkaar afgestemd en er is een kleurenschema gebruikt van kleuren die goed bij elkaar en de houtafwerking passen.

Rondom het huisje zijn vlonders gemaakt om te kunnen relaxen; deze vlonders zijn gelijk een goede opstap naar het huisje. Een prachtig boshuis met smaak!