Boshuis Burcht

Oost-Vlieland

Dit is één van de boshuisjes uit de tweede serie boshuisjes die we bouwden op Vlieland, nog spectaculairder dan de serie die we in ’19 mochten bouwen! De opgebouwde ervaring voor afstandsbouw hebben we met deze serie goed kunnen benutten. Nog meer prefab, maar wel weer per schip aanvoeren, maakte dat we deze woningen in een recordtijd hebben geplaatst.

Voor het bouwen op minder goed bereikbare plaatsen moeten logistiek en planning 100% op orde zijn. Dat betekent dat ook het tekenwerk, werkvoorbereiding en prefab productie volledig onder controle zijn en voldaan wordt aan de voorwaarden van de afgesproken toleranties en kwaliteit.

Technisch

De fundering is uitgevoerd met stalen buispalen en stalen onderslagen als basis. Hier bovenop is alles hout. De begane grondvloer, buitenwanden en andere elementen zijn van hout opgebouwd. Bij dit huis zit de complexiteit in de schuine kanten, hoeken en bijzondere vorm. Een prachtig stukje techniek!

Architectonisch

Model “Burcht” was met zijn interessante overstekken, afwisselende gevelbekleding doorlopend in de neggekanten van de kozijnen en nauwelijks haakse hoeken een prachtig uitdagend project waar we onze expertise ruimschoots kwijt konden!

Dit boshuisje is geschikt voor acht personen.