Boshuis Origami

Oost-Vlieland

Deze serie boshuisjes op Vlieland is nog spectaculairder dan de serie die we in ’19 hebben gebouwd! Dankzij onze opgebouwde ervaring met afstandsbouw konden we deze serie woningen nog efficiënter bouwen. We hebben weer gebruik gemaakt van prefab onderdelen, en hebben de woningen per schip aangevoerd, waardoor we de huizen in een recordtijd konden plaatsen.

Het bouwen van woningen op minder goed bereikbare plaatsen vereist een zorgvuldige logistiek en planning. Dit betekent dat het tekenwerk, de werkvoorbereiding en de prefab productie volledig onder controle moeten zijn en moeten voldoen aan de afgesproken toleranties en kwaliteitsnormen.

Technisch

De fundering is uitgevoerd met stalen buispalen en stalen onderslagen als basis. Hierop is alles hout. De begane grondvloer, buitenwanden en andere elementen zijn van hout opgebouwd. Bij dit huis zit de complexiteit in de schuine kanten, hoeken, schuine daken en de bijzondere vorm. Een prachtig stukje houtwerk!

 

Architectonisch

Model “Origami” met zijn interessante hoekige vorm, mooie houten gevelbekleding en unieke venster en kozijnen was een mooi project met voldoende uitdaging waar we op los konden gaan!

Dit boshuisje is geschikt voor acht personen.