Boshuis Paviljoen

Oost-Vlieland

Boshuis Paviljoen is onderdeel van een tweede serie boshuisjes voor Vlieland. Deze serie is nog spectaculairder dan de serie die we in ’19 mochten bouwen. De opgebouwde ervaring met bouwen op afstand hebben we in dit bouwproces goed kunnen benutten.

Veel prefab, aangevoerd per schip, maakte dat we deze woningen in een recordtijd hebben geplaatst. Het Paviljoen is geschikt voor acht personen, of als “Loef” en “Lijtje” voor twee, respectievelijk zes personen. Je moet dan wel even de geluidsdichte wand sluiten om de huisjes te splitsen.

Technisch

De technische opbouw van het Paviljoen is volledig van hout. Duurzame isolatie en een all-elektric verwarmingsconcept zorgen voor een comfortabel boshuis. De houten betimmering aan de binnenzijde, samen met de glaspartijen in triple glas en de maatwerk keukens en stalen trappen maken het tot een plaatje!

Architectonisch

Het tweepersoonshuis bestaan uit een torentje met een vide en dakterras. Op de begane grond bevindt zich een verlengde keuken waar ook gegeten kan worden, en een kleine zithoek. De verdieping is bereikbaar via een stalen spiltrap die in de vide is gepositioneerd

. Dit zorgt voor een ruimtelijke beleving. In de erker op de vide bevindt zich het tweepersoonsbed met daarnaast een open badkamer. Aan deze ruimte grenst het dakterras.  


Het zespersoonhuis heeft een ruimte zitkamer met keuken en grote eettafel. Het buitenterras is vanuit de zitkamer door middel van een grote schuifpui bereikbaar. Eén slaapkamer bevindt zich op de begane grond. Op de verdieping zijn twee slaapkamers.