Stoere schuurwoning

Schoonhoven

Een houten schuurwoning met een ruime lichtinval bouwen? Het is mogelijk met deze inspiratiewoning. Hout staat centraal in deze prefab schuurwoning. De woning kan in allerlei gebieden worden toegepast.

De eikenhouten constructie met natuurstenen staanders in combinatie met de verticale gevelbekleding en kleine ramen maken van dit huis een stoer geheel. De goten zijn strak uitgevoerd door de lijsten die er omheen worden getimmerd.

De grote raampartij aan de voorzijde wordt overspannen door een groot dakoverstek. Hierdoor ontstaat ook een praktisch overkapt terras. De robuuste eikenhouten constructie en duurzame gevelbekleding maken deze schuurwoning tot een uniek houten huis!

Indeling

De uiteindelijke indeling van de schuurwoning wordt in overleg op maat gemaakt. De begane grond van deze inspiratiewoning is uitgevoerd met een overkapt terrasgedeelte. Dit terras is bereikbaar door de openslaande deuren in de glasgevel.

De keuken en inbouwkasten zijn compact gepositioneerd in de woonkeuken. Het glas in de keuken creëert een open sfeer. De entree is efficiënt ingericht met aan de linkerzijde het toilet met fontein, aan de rechterzijde de meterkast en jassenkast en met een glazen deur naar de keuken en woonkamer.

De woning is levensloopbestendig door een badkamer en master bedroom op de begane grond. De eerste verdieping is opgebouwd met een vide die veel lichtinval geeft. Op deze verdieping vindt je twee slaapkamers met een grote overloop, toilet en badkamer.

Opbouw

De fundering wordt opgebouwd naar gelang de ondergrond van het gebied waar de woning komt te staan. Er worden grijze betonnen voeten onder de eikenhouten kolommen toegepast. Deze grijze voeten passen bij de plint en gevelbekleding van de woning en geven een warme uitstraling aan de schuurwoning.

De dakbedekking is uitgevoerd met keramische dakpannen en getimmerde bakgoten met zinken hemelwaterafvoer. Het terras is overkapt met een strak wit plafond.

De glasgevels zijn opgebouwd met hardhouten buitenkozijnen waarin triple glas is toegepast met een zonwerende factor. Deze factor is nodig om de schuurwoning te beschermen tegen oververhitting.