Eigentijdse
houten woning

Vleuten

Een prachtige, eigentijdse houten woning met inpandig getimmerde dakoverstekken, Accoya bloemraam, inpandig terras en pergola. De woning is uitgevoerd met een garage die als voorbereiding dient voor een levensloopbestendige uitvoering.

De woning is gelegen in project Haarzicht in Vleuten. Je kijkt vanuit de grote tuin rondom de woning uit over natuurgebied.

Technisch

De fundering is uitgevoerd met een avegaarpaalconstructie waarbij er een ‘in de grond gevormde betonpaal’ wordt toegepast. De betonvloer bovenop de fundering is van beton uitgevoerd en hierop wordt de cementdekvloer toegepast.

De wanden en verdiepingen zijn compleet uit houtskeletbouw vervaardigd en zwaar geïsoleerd met ecologische materialen zoals dampopen houtvezels. De verdiepingen zijn uitgevoerd met een cementdekvloer met daarin vloerverwarming, zodat de gehele woning comfortabel verwarmd en gekoeld wordt.

Het dak is ook in houtskeletbouw uitgevoerd. Hierop zijn keramische pannen verwerkt. De buitenkozijnen zijn afgelakt aangeleverd vanuit de fabriek; de kozijnen zijn gespoten voor een optimale dekking op het volledige kozijn.

Qua installatie is deze woning uitgevoerd met een EPC -0,2. Dit betekent dat er gigantisch veel zonnepanelen toegepast zijn met een warmtepomp en WTW-systeem; hierdoor levert de woning per saldo energie op.

Architectonisch

Deze woning is uitgevoerd met onderheide houten vlonders als buitenterras. Aan de buitenzijde is een bloemraam verwerkt en houten lamellen.

De gevelbekleding is van zeer duurzaam Accoya gemaakt en de gekleurde gevelbekleding van Siberisch Lariks. Aan de binnenzijde is een wand meegetimmerd in Accoyahout. De gevelbekleding valt aan de voorkant terug, zodat er meer diepte in de gevel komt.

De keramische dakpannen met de getimmerde bakgoten en onderkantaftimmeringen van het overstek maken dit echt een eigentijdse woning. Qua buitenkozijnen is ervoor gekozen om twee kleuren toe te passen zodat er leuke contrasten ontstaan.

De binnendeuren zijn in staallook uitgevoerd voor een strakke uitstraling. De trap is bouwkundig precies verwerkt tussen de wanden.