Futuristisch boshuisje Solo

Vlieland-Oost

Het project Vlieland was voor ons een prachtig project! Eén van de modellen was het model Solo, waarvan we er drie gebouwd hebben. Solo is een vijfpersoons boshuisje dat door verhuurbedrijf Stortemelk aan vakantiegangers op Vlieland wordt verhuurd.

Solo is een prachtig model in de bossen die helemaal op maat is ontworpen door Studio Brand Vries, een gepassioneerde architect die al een aantal mooie ontwerpen heeft gemaakt.

Technisch

De fundering van het boshuis is uitgevoerd met hardhouten onderslagbalken met stalen buispalen die in de zandplaat van de duinen gefundeerd zijn.

De begane grondvloer is opgebouwd van houtskeletbouw op een hoogte vanaf het maaiveld die het mogelijk maakte vlonders rondom het boshuisje te maken voor een prima opstap naar binnen.

De wanden zijn compleet in houtskeletbouw opgebouwd met aan de buitenzijde een lat-om-lat gevelbekleding en aan de binnenzijde een underlayment beplating die als definitieve afwerking is toegepast.

De verdiepingsvloer is helemaal opgebouwd in hout. De schuine vormen van het huisje zijn erg complex. Het dak is uitgevoerd met EPDM en daaronder isolatie; als dakbedekking hebben deze huisjes sedum.

Het installatieconcept is simpel: een pelletkachel verwarmt het huisje. Het water wordt door middel van een elektrische boiler aangevoerd.

Architectonisch

Dit boshuis heeft een stoere vorm met een erg hoge voorzijde. Het geheel is vrij compact gepositioneerd in het bos. Aan de achterzijde is het ontwerp smal en gesloten en aan de voorzijde gaat de buitenvorm van het huisje over in een grote luifel waar een erker onder gepositioneerd is.

Het licht vanuit de erker samen met het zicht op het bos is een prachtige oplossing voor lichtinval; het licht loopt door naar de vide erachter.

De kapvorm heeft overeenkomsten met de tenten op het nabijgelegen kampeerterrein, waardoor het huisje mooi opgaat in de omgeving. Een prachtig boshuis!