Garage met kantoor en kas

Noordwijkerhout

Deze garage met kantoor en kas is gebouwd voor een opdrachtgever die een garage, kantoor, en woonvoorziening nodig had. Aan de garage is een geweldige kas gebouwd waarin gerelaxt kan worden.

Constructief en detailtechnisch is het een leuke woning. Op de eerste verdieping is een cementdekvloer gestort met vloerverwarming in combinatie met stalen spanten en schuine triple glaspuien.

Technisch

De begane grond is uitgevoerd in een fundering op staal. Dit betekent dat de begane grondvloer op een harde zandlaag is gefundeerd.

De begane grondvloer in de garage is met gevlinderd beton uitgevoerd; in het woongedeelte is dit een cementdekvloer met vloerverwarming. De wanden en verdiepingsvloeren zijn in houtskeletbouw opgebouwd met op de verdieping ook vloerverwarming en een cementdekvloer.

Door hoge muurplaatverhogingen zijn er twee stalen spanten in het huis opgebouwd. Aan de voor- en achterzijde hebben we eiken massieve kolommen toegepast als afwerking, met hiertussen kunststof puien met driedubbel glas.

Het warmtepompsysteem is uitgevoerd met vloerverwarming en een warmwaterbuffer, zodat er geen gasaansluiting nodig is.

Architectonisch

Aan de achterzijde van deze garage kijk je ver uit over de weilanden; aan de voorzijde rij je langs het huis naar de garage toe.

Het dak is gelegd met keramische dakpannen. Er is padoek gevelbekleding toegepast die speciaal uit België is gekomen, de goten zijn van zink met Western Red Cedar boeidelen en de constructie aan de voor- en achterkant is van eikenhout.

Aan de binnenzijde is de ene helft van de begane grond als garage in gebruik, de andere helft is als woonkamer en keuken ingericht met openslaande deuren naar de achtertuin en een deur naar de kas. Op de eerste verdieping is een badkamer met toilet en twee grote werkruimtes voor het bedrijf van de opdrachtgever.