Woning met platte dakpannen

Gestukte vrijstaande woning

Alphen aan den Rijn

Deze gestukte vrijstaande woning is gelegen in Alphen aan den Rijn op een toplocatie: een kruispunt van kanalen. De woning is samen met de opdrachtgever onderhoudsvrij gerealiseerd, geoptimaliseerd qua ruimte en met een prachtig stuksysteem samengesteld.

De woning is helemaal uitgewerkt samen met de opdrachtgever, omdat de opdrachtgever zelf verstand had van bouwen. Dan is het des te leuker dat wij de kans en het vertrouwen kregen om hier een mooi huis van te maken!

Technisch

De woning is nieuw gebouwd nadat het oude huis op dezelfde plek gesloopt is. De betonvloer van het oude huis is uitgebreid, zodat deze afdoende was voor de nieuwe situatie.

Het staal is geminimaliseerd door zoveel mogelijk houten kolommen en draagbalken te verwerken in de constructie. De wanden zijn opgebouwd uit een HSB-constructie waarbij een dampopen beplating aan de buitenzijde is toegepast.

Het dak is uitgevoerd met zinken dakgoten en keramische vlakke dakpannen met Western Red Cedar boeidelen voor het platte dak. De kozijnen zijn in kunststof uitgevoerd voor een onderhoudsvrije uitvoering en alle elektra en installaties zijn voorbereid in de constructie.

De woning is uitgevoerd met een warmtepomp en vloerverwarming met zonnepanelen op het platte dak.

Architectonisch

De buitenzijde is uitgevoerd met een stuksysteem van Knauff. Deze witte gevelafwerking in combinatie met de antracieten dakbedekking en onderhoudsvrije Eternit gevelbekleding geven de woning een modern uiterlijk.

 
Toch zijn er ook klassieke vormen verwerkt, zoals het platte dak en de zinken regenpijpen die het hemelwater afvoeren naar het kanaal. Het interieur is erg licht uitgevoerd, zodat de ruimtes optimaal benut worden en groter lijken.
 

Het idyllische plekje in combinatie met het wooncomfort van het nieuwe huis maken dit een prachtig project!