Vrijstaande mansarde woning

Oude Wetering

Deze strakke en grote vrijstaande mansarde woning is gelegen in Oude Wetering aan een drukke vaart. Oude Wetering is een dorp waar bijna iedereen elkaar kent; een hele gezellige plek!

Het interieur is modern en ontworpen door een interieurarchitect. De kleuren zijn sprekend; de meubels zijn minimalistisch en passen mooi in de ruimtes. Er is een doorgang naar de tuin; de puien kunnen helemaal opengezet worden, zodat de bewoners heerlijk buiten kunnen eten en drinken met vrienden en familie.

Technisch

De fundering van deze woning is opgebouwd met een buispalen heipaalsysteem met een ‘in het werk gestorte’ betonvloer. Het lastige aan deze woning was dat het waterpeil erg hoog stond en er oude woningen met houten heipalen naast staan.

Om eerlijk te zijn hebben we best veel staal gebruikt in deze woning. De opdrachtgever wilde een grote verdiepingsvloer met hierop vloerverwarming en een cementdekvloer. Hiervoor hebben we een staalconstructie bedacht van twee grote liggers. Hiermee hebben we de hout/beton-verdiepingsvloer uitgevoerd.

De wanden zijn van houtskeletbouw met hiervoor een gemetselde gevel die goed past binnen de welstand van de straat. De buitenkozijnen zijn in kunststof uitgevoerd en bevatten driedubbel glas.

Er is in dit huis nog een CV-ketel gemonteerd, waardoor de woning draait op gas. Hiernaast heeft de opdrachtgever wel inductie, verwarming en koeling door lucht-warmtepomp-airco’s.

Architectonisch

De woning past goed in de beschermde welstand van de straat. De antracieten kozijnen met de niet-gevoegde metselstenen van de gevel geven de woning een jaren 10-20 uiterlijk.

De vlakke keramische dakpannen met zinken goten en schuifpuien maken het geheel af en geven de woning ook een moderne tint. Aan de binnenzijde zijn de binnendeuren in staallook uitgevoerd met zwart beslag.

De oranje voordeur geeft leuke reacties bij mensen; de een vindt het erg mooi en de ander vindt het erg lelijk. In ieder geval krijgt het huis veel reacties die overwegend positief zijn. Dat is het belangrijkste!