Klassiek-moderne notariswoning

Waddinxveen

Deze klassiek-moderne notariswoning diende te voldoen aan het traditionele omgevingsplan voor deze wijk. Hierdoor is een woning ontworpen met een knipoog naar de klassieke notariswoning. Dit ontwerp met hout is daar een eigenwijze variant op.

De aanbouw, die net als de dakkapel afgewerkt is met houten gevelbekleding, is mooi gekoppeld aan de overkapping. Hiermee worden de binnenruimtes als het ware met de buitenruimte verbonden.

Technisch

De fundering is opgebouwd als PS-combinatievloer met hieronder betonbalken en een paalfundering van trillingsarme stalen buispalen. Hierop is een cementdekvloer toegepast als ondervloer voor de definitieve afwerkvloer. Hierin is de vloerverwarming opgenomen waarmee de woning verwarmd wordt.

Er zijn constructieve stalen balken en kolommen toegepast in de woning die samenwerken met de constructieve wanden, verdiepingsvloeren, scheidingswanden en daken. De woning is uitgevoerd met kunststof buitenkozijnen zodat het geheel onderhoudsvrij is uitgevoerd.

Er zijn 19 PV-panelen toegepast, die weggewerkt zijn in het dak en zorgen voor een sluitende energiebalans van de woning.

Architectonisch

De hoogwaardige thermische isolatie in de buitenwanden, begane grondvloer en dak zorgt voor een comfortabel leefklimaat in de woning. De prachtige doorgemetselde gevels met verschillende patronen en rollagen boven de kozijnen, vlakke keramische dakpannen en de typerende dakvorm maken het een eigentijdse notariswoning. 

De plint van de woning is uitgevoerd met hardsteen die de architect heeft terug laten komen bij de voordeur. De aan weerszijden van het dak terugkomende risaliet met verduurzaamde houten gevelbekleding maakt dit geen “dertien in een dozijn”-notariswoning. Precies iets voor KVG dus!