Klassieke aanbouw woning

Abcoude

Deze klassieke houten woning met aanbouw is gebouwd in de binnenstad van Abcoude. 

Deze woning is een combinatie van nieuwbouw en renovatie. De woning is compleet in houtskeletbouw en hoogwaardig geïsoleerd in combinatie met hardhouten kozijnen en klassieke dakpannen.

Dit project betreft een uitbreiding aan de achterzijde van een voorhuisje. De bestaande betonvloer is hergebruikt en uitgebreid. Hierdoor is er eigenlijk een nieuw huis aan de achterzijde gemaakt is.

Technisch

De fundering is opgebouwd vanuit een bestaande betonvloer die uitgebreid is aan de achterzijde, zodat er meer oppervlakte beschikbaar kwam. Hierop is een isolatiefolie aangebracht. Daar bovenop is de cementdekvloer met vloerverwarming erin verwerkt.

De binnenzijde is helemaal opgebouwd met constructieve eikenhouten balken en vurenhouten deeltjes als verdiepingsvloer. Hierboven is een leidingzone waar leidingwerk door de verdiepingsvloeren gaat.

In de gehele woning is geen staal toegepast. Alle constructies zijn in eikenhout en houtskeletbouw uitgevoerd, waardoor de woning een primeur is qua ecologisch bouwen.

De gevels zijn opgebouwd in houtskeletbouw met gevelplanken in Zweeds rabat. Hierin zijn hardhouten mahonie kozijnen toegepast. Deze woning is uitgevoerd met een CV-ketel en een haard die de woning verwarmen.

Architectonisch

De woning is gelegen op een prachtige locatie middenin Abcoude. Het is een historische plek. De boten varen achter door de wetering; de stadskern is om de woning gelegen.

Deze aanbouw is geheel in stijl van de omgeving. De kleuren zwart in combinatie met lichtgrijs en de gebroken witte kozijnen vormen het tot een klassiek geheel. 

De getimmerde goten in combinatie met de oude keramische dakpannen maken de uitbouw compleet. Aan de binnenzijde is een prachtige vrijstaande haard geplaatst die de woonkamer en woonkeuken verwarmt.