Strakke schuurwoning

Veldhoek

Wonen in een landelijke schuurwoning van hout? Deze strakke schuurwoning is stoer en groot (er is zelfs een inpandige garage!). Door de behoorlijke afmetingen is een ruime kavel benodigd.

Deze schuurwoning heeft hoge plafonds, is strak vormgegeven door de overstekken te beperken en is levensloopbestendig uitgevoerd. Daarmee is het een ideale woning voor zowel doorstromers als senioren. 

Aan de voorkant is een grote eikenhouten constructie toegepast met verticale gevelbekleding en zonwering voor het terras. In de kopse gevel en zijkant van het terras zijn aluminium puien toegepast. 

Indeling

De indeling van deze schuurwoning kan worden gepersonaliseerd. Op de begane grond is er een grote leefkamer met tussendeuren naar de keuken. In de keuken staat een grote tafel die het woongedeelte en leefgedeelte van elkaar scheidt.

De achterzijde van de schuurwoning is uitgevoerd met een ruime slaapkamer die gekoppeld is aan de badkamer aan de achterkant. De inpandige garage is ideaal voor opslag en heeft voldoende ruimte om de auto en/of motor te parkeren.

De eerste verdieping is uitgevoerd met een grote vide bij het woongedeelte. Boven is een vrije ruimte aangehouden voor bijvoorbeeld een kantoor of atelier. De overloop is vrij compact opgezet met toegang naar de badkamer en twee grote slaapkamers.

Opbouw

De eikenhouten constructie op de grijzen betonpoeren geven – samen met de plint – een stoer uiterlijk. De strakke gevelbekleding is uitgevoerd met ruimte tussen de planken waardoor er meer diepte in de gevel komt.

De zonwering bij het terras is vast uitgevoerd in Cedarhout. Dit is een ontzettend stabiele houtsoort die toegepast kan worden voor zonweringen en slanke constructies. De puien zijn uitgevoerd in aluminium, wat goed gecombineerd kan worden met triple glas.

Het felsbanen dak geeft de woning een eenvoudige en strakke uitstraling. De goten zijn verholen uitgevoerd, net als de kopse kanten, voor een verfijnde afwerking.