Moderne schuurwoning

Bussum

Modern met een landelijke touch, dat is precies wat deze schuurwoning met rieten kap typeert. Het rechte model lijkt eenvoudig; de strakke details versterken dat beeld. De hoge voordeur in de donkere risaliet, de halfhoge donkere gevelbekleding die doorloopt langs de hele woning, en de steeds terugkerende hoge ramen creëren een eenheid die optisch intrigeert en tegelijkertijd rust uitstraalt.

De grote glaspartijen aan de achterkant en zijkant van de woning, waar de eettafel staat, geven de binnenruimte een open sfeer. Ze zorgen ervoor dat je altijd kunt genieten van de buitenruimte – welk jaargetijde het ook is. Op warme dagen zullen meerdere buitenzitjes onder de grote overkapping met houten balken een uitkomst zijn; op koude dagen nodigt de mooie zithoek met open haard uit om heerlijk te ontspannen.

Indeling

Het rechthoekige model van deze schuurwoning biedt allerlei mogelijkheden voor efficiënte interieurindelingen. De donkere kastenwand in de keuken is strak weggewerkt in de wand en zorgt samen met het kookeiland voor optimale werkruimte in de keuken.

De hoge vide boven de eettafel maakt van de benedenruimte en bovenruimte één licht geheel. De glaspartijen hebben zo een dubbele functie.

Op de benedenverdieping bevindt zich een ruime slaapkamer met weids uitzicht door grote ramen. Dat is nog eens lekker wakker worden!

Opbouw

De aanzichten van deze moderne schuurwoning met rieten kap bestaan uit een indrukwekkend lijnenspel van lichte houten balken, strakke donkere kozijnen en smalle hoge ramen. De hoge voordeur en metershoge zijspanten onder een open overkapping onderstrepen het open karakter van de woning.

Op de bovenverdieping valt het licht vooral door de glaspartijen aan de zijkant van de woning. De dakramen zorgen voor een minimale onderbreking van de immense rieten kap. Ruim, groots, en tegelijk verfijnd – en dat allemaal onder één dak.