Moderne woning in de stad

Leiden

Project Leiden was een complex project doordat deze moderne woning tussen verschillende woningen in gebouwd is. Het is een prachtige plek aan het water in Leiden met een eigen patio.

De opbouw van de woning is levensloopbestendig, maar hier is qua indeling ook rekening gehouden met wensen van een gezin met kinderen.

De woning is onderhoudsarm door gebruik van kunststof kozijnen en energiearm door hoogwaardige isolatie en toepassing van drie lagen glas.

Technisch

De fundering van deze woning is uitgevoerd met schroefinjectiepalen. Dit zijn heipalen die vrij van trillingen én op grote diepte kunnen funderen. Hierop is een betonbalkconstructie toegepast met PS-combinatievloer en een RC waarde van 5,0.

Er is beperkt staal toegepast voor de stabiliteit van de woning en enkele overspanningen. De overige constructie is uitgevoerd met samengestelde balken en dragende wanden van houtskeletbouw.

De buitenwanden zijn uitgevoerd met een hoogwaardig thermisch isolerend isolatiemateriaal, evenals de kapconstructie. De buitenkozijnen zijn in triple glas uitgevoerd met kunststof.

De gevelafwerking is met Lariks gebeitste gevelbekleding uitgevoerd van Zweeds rabat. Het dak is uitgevoerd met metalen felsbanen in een lichtgrijze kleur. Deze past goed bij de gevelbekleding, die donkerblauw is uitgevoerd. Hiervoor is gekozen om de hele gevel niet té zwart te laten lijkt.

Het installatieconcept is uitgevoerd met een lucht-water-warmtepomp inclusief boiler voor de verwarming van het huis en verwarming van water voor douchewater.

De ventilatie is gerealiseerd door middel van een WTW-ventilatiesysteem van Zehnder. Dit ventilatiesysteem is gebalanceerd en zorgt voor de aan- en afvoer van lucht in de ruimtes.

Architectonisch

Deze woning heeft een strak uiterlijk door de weggewerkte goten, keuze voor metalen felsbanen en donkere egale gevelbekleding.

De patio aan de achterzijde geeft een prachtige mogelijkheid om een groot gedeelte van het jaar te kunnen genieten van de zon zonder teveel last te hebben van de wind.

De risalieten aan de woning zorgen voor voldoende ruimte aan de binnenkant en lichtinval in de ruimtes. De glazen corridor geeft een goede lichtinval en koppeling tussen de schuur en de woning.

De technische ruimte is compact uitgevoerd in de berging. De gehele aansturing van verwarming is comfortabel door de vloerverwarming.