Eigentijdse
houten woning

Vleuten

Deze houten woning ligt op een drijvende betonnen bak met duurzame afwerking voor onderhoudsvrij wonen. Bij deze moderne woning, waar je niet zo makkelijk even een ladder tegen de gevel zet om kozijnen te lakken, is gekozen voor een onderhoudsvriendelijke gevelbekleding van geïmpregneerd grenen in combinatie met aluminium kozijnen met triple glas.

Goed geïsoleerd, met warmtepomp en zonnepanelen uitgerust, is deze nul-op-de-meter woning toekomstbestendig. Langs de ring van Rotterdam, uitkijkend op het groen alsof je midden in de natuur bent, komt deze woning mooi tot zijn recht.

Technisch

Op de betonnen bak die dient als fundament en drijflichaam zijn de houtskeletbouw buiten- en binnenwanden gesteld op verduurzaamde stelregels. De split-level vloeren zijn geïsoleerd voor maximale geluidwerendheid van de houtskeletbouw vloerelementen.

Op de vloeren liggen tackerplaten; daar bovenop is de vloerverwarming verwerkt in een lichtgewicht Magnesietvloer van ca. 5 cm hoog. Afgewerkt met een minerale troffelvloer geeft dit comfortabele warmte danwel koeling. Verwarming en warmwatervoorziening is met een water-water-warmtepomp gerealiseerd; ventilatie middels WTW.

Architectonisch

De vormgeving van woonboten staat meestal grotendeels vast vanwege de beperkte mogelijkheden van de ligplaats. Bij deze woning is daar het maximale uitgehaald door de fraaie verticale geveldelen die doorlopen in de neggekanten van de kozijnen met de zinken rechthoekige HWA erin verwerkt.

Het “warme” lessenaarsdak met een Rc van 6,3 is opgebouwd met EPDM en hardschuim isolatie, gemonteerd op een Fins vuren dakbeschot dat op de brede imposante balklaag gelegd is. Ook de wanden, die deels gestukt zijn en deels zijn afgewerkt met Fins vuren, geven de woning een warme uitstraling.