Onderhoudsvrije 2-onder-1-kap

Cothen

Deze onderhoudsvrije 2-onder-1-kap-woning is gebouwd in Cothen; een centrale plaats naast Wijk bij Duurstede. Deze 2-onder-1-kap-woning is gebouwd voor twee jonge stellen die een kavel kochten van de gemeente.

De kavels zijn vrij ruim opgezet met een mooie achter- en voortuin. De woning heeft ontzettend veel kubieke meters, waardoor er veel ruimte is, terwijl de begane grond qua oppervlakte redelijk compact is.

Technisch

De begane grondvloer is uitgevoerd in beton. Deze PS-combinatievloer met betonbalken rust op een avegaarpalen fundering die uitermate geschikt is voor paallengtes in zanderige ondergronden tot zes meter diepte. De paalfundering is compleet trillingsvrij uitgevoerd.

De wanden zijn opgebouwd met onderhoudsvrije gevelbekleding die met een hogedrukspuit afgespoten kan worden. De wanden zijn erg dik en vol met isolatie uitgevoerd. De binnenzijde van deze wanden en de scheidingswanden zijn dubbel gestukt. De verdiepingen zijn in houtskeletbouw uitgevoerd, waarbij er ruimte is gelaten in de kapconstructie voor dakkapellen aan de voor- en achterzijde. Dit biedt optimale ruimte.

De woning is nul-op-de-meter uitgevoerd. Dit betekent dat deze woning evenveel energie opwekt als verbruikt. Er is een mooi installatieconcept toegepast in de vorm van een warmtepomp, WTW-systeem, vloerverwarming en convectoren.

Architectonisch

De 2-onder-1-kap-woning is op een welstandsvrije locatie uitgevoerd, waardoor de opdrachtgevers de vrijheid hadden om een woning te bouwen die past in de omgeving.

Aan de buitenzijde is een combinatie gemaakt van verschillende kleuren gevelbekleding en buitenkozijnen waarbij de gevelafwerking van Eternit is uitgevoerd. Dit is een robuuste gevelafwerking die niet onderhouden hoeft te worden.

De buitenkozijnen zijn van kunststof en uitgevoerd in twee verschillende kleuren. Deze zijn goed afgestemd bij de waterslagen aan de buitenzijde van de buitenkozijnen.

Aan de binnenzijde zijn sierbalken toegepast van Lariks hout, waardoor de begane grondvloer een nóg warmere uitstraling heeft.