Boshuis Spider XL

Vlieland-Oost

Dit prachtige boshuis is gebouwd op Oost-Vlieland, in het bos. Het is gemaakt voor verhuur aan Vlielandbezoekers die graag recreëren op het eiland. Het boshuis is een grote versie van een ander boshuis. In dit model worden de grenzen opgezocht als het gaat om duurzaam, constructief en slank bouwen. Echt iets voor KVG Houtbouw!

Technisch

De fundering is uitgevoerd met verzinkte stalen buispalen waarop stalen onderslagen zijn toegepast. Op deze manier kan er heel nauwkeurig gedetailleerd worden en kan het interieur geprefabriceerd worden.

De begane grondvloer, buitenwanden en alle andere elementen zijn constructief en werken samen met de stalen onderslagen. Voor de overspanningen is er ook een staalconstructie toegepast, waaronder Robinia houten kolommen zijn toegepast die gefundeerd zijn op de stalen buispalen.

De buitenwanden zijn opgebouwd met open houten gevelbekleding die een verduurzamingsproces zijn ondergaan om de levensduur te verlengen. De wanden zijn geïsoleerd met minerale wol die een integraal onderdeel is van de goede isolatie van het boshuis.

Het installatieconcept is elektrisch uitgevoerd. Dat betekent dat er elektrisch gekookt wordt, water verwarmd en als bijverwarming van de slaap- en woonkamer. De hoofdverwarming wordt gerealiseerd door een pellet kachel die een gezellige uitstraling geeft aan het boshuis.

Architectonisch

Het boshuis is aan de buitenzijde uitgevoerd met open gevelbekleding, wat meer diepte geeft in de gevel en zo een landelijkere uitstraling geeft.

De buitenkozijnen zijn uitgevoerd in hardhout met een donkerbruine kleur en deze kleur past goed bij de gevelbekleding. Aan de uiteinden van de bovenverdieping staan gepoedercoate stalen balustrades voor de schuifpuien voor een optimaal leefklimaat.

Aan de kopse kanten van de bovenverdieping zijn de buitenkozijnen in een nis getimmerd wat ook bij de buitenkozijnen in de wanden is toegepast. Alle gevelbekleding is uitgelijnd met de buitenkozijnen en de dakbedekking is uitgevoerd met sedum.