Robuuste schuurwoning

Dongen

Deze landelijke schuurwoning is gebouwd in Dongen. De lariks gevelbekleding, donkere kozijnen en keramische dakpannen met luiken voor de ramen zorgen ervoor dat dit geheel prachtig past in de omgeving.

De woning is levensloopbestendig uitgevoerd. Dat betekent dat de deuren vrij breed zijn opgezet voor een eventuele rolstoel en dat alle functies gelijkvloers zijn opgezet.

Deze schuurwoning past erg goed binnen de welstand van het bouwlint van de gemeente. Aan de achterkant vormt de eikenhouten spant de basis voor een overdekte overkapping.

 

Technisch

De fundering van deze schuurwoning is uitgevoerd op grondverbetering. Dat betekent dat de begane grondvloer uitgevoerd is met een Hectar betonvloer met een hoge isolatiewaarde. Bovenop de begane grondvloer wordt een cement dekvloer toegepast, waarin de vloerverwarming is opgenomen.

De houtskeletbouwwanden zijn opgebouwd met minerale isolatie die de schil vormt voor de schuurwoning. De verdieping is uitgevoerd met een Fermacell-laag die het contactgeluid ontkoppelt.

Het houten dak is uitgevoerd als ‘scharnierdak’, waarbij de dakbedekking uitgevoerd is met keramische dakpannen. De buitenkozijnen zijn in kunststof uitgevoerd, met driedubbel glas voor een optimale isolatie.

De woning is uitgevoerd met een WTW-systeem die de ventilatie regelt en een lucht-water warmtepomp die de verwarming van het huis realiseert. Het warm water komt uit een buffervat, dat ook aangestuurd wordt door de warmtepomp.

Architectonisch

De woning is uitgevoerd met een donkergrijze plint, die goed combineert met het eikenhouten spantwerk met een afmeting van 250 x 250 mm.

De buitenwanden zijn opgebouwd met lat-om-lat Siberisch Lariks gevelbekleding en luiken in dezelfde houtsoort bij de ramen. De boeidelen zijn uitgevoerd in gelamineerd Western Red Cedar, die in een lichtgrijze kleur zijn gelakt. Het zinkwerk voor de dakgoten en regenpijpen is traditioneel gesoldeerd uitgevoerd.

De dakbedekking is uitgevoerd met OVH-keramische dakpannen met hierop de zonnepanelen als een ‘op-dak-constructie’. De buitenkozijnen zijn uitgevoerd in een donkerblauw/grijze kunststof met aan de binnenzijde een bijna-witte kleur.