Strakke schuurwoning

Stolwijk

Schuurwoningen worden steeds populairder. In verschillende welstandsnota’s wordt dit type woningen al voorgeschreven. De getoonde strakke schuurwoning wordt veelal in landelijke gebieden toegepast. De isolatie is erg goed en de dikte van de buitenwanden is beperkt.

Uiteraard kunnen deze woningen ook goed toegepast worden om te verhuren aan recreanten of als tweede huis op een vakantiepark.

Indeling

De indeling van de begane grond is eenvoudig en efficiënt. Op deze manier zijn de plekken goed te bereiken en te gebruiken. De meterkast, toilet, jassenkast en extra schoenenkast zijn in dit ontwerp bij de entree geplaatst.

De grote open woonkamer is biedt veel ruimte voor verschillende opstellingen van banken, tafels en stoelen. De eerste verdieping is uitgevoerd met een kleine overloop om zo maximale ruimte te hebben in de slaapkamers.

Opbouw

Deze schuurwoning is erg strak uitgevoerd. Het is een andere variant dan we gewend zijn met spanten, veel glas en hoge plafonds.

Deze schuurwoning heeft kleine overstekken. De donkere gevelafwerking is uitgevoerd met gevelpannen tegen de zijkant en ook de ramen zijn donker uitgevoerd. De gevelbekleding van deze woning vergrijst nog iets, waardoor het hout minder ‘hard’ wordt.