Vrijstaande Zweedse woning

Almere

Deze vrijstaande Zweedse woning in Almere is voor een jong stel gebouwd die met een aantal vrienden een kavel naast elkaar hebben gekocht in Almere Oosterwold. De woning staat op een prachtige grote kavel en is wat ons betreft de blikvanger van de buurt!

De prachtige overstekken, nisjes en overkapping maken het een echt leefhuis. De woning is een mooi voorbeeld van de Zweedse stijl.

Technisch

De fundering van de woning is een PS-combinatievloer met betonbalken en betonpalen. Het mooie aan dit gebied is dat het peil van de woning zelf bepaald kon worden. Hierdoor kon de opdrachtgever op een terp bouwen, zodat de woning mooi verhoogd staat ten opzichte van het omliggende gebied.

De woning is constructief met eikenhouten spanten uitgevoerd die met pen- en gatverbindingen zijn uitgevoerd. Een prachtige (en werkende) houtconstructie!

De wanden zijn helemaal opgebouwd met ecologische houtvezelisolatie in combinatie met houtskeletbouw. Een erg mooie, complexe puzzel die staat als een huis. De woning is uitgevoerd met een solide warmtepompconstructie waarbij er verwarmd en gekoeld wordt door middel van vloerverwarming.

Eén van de leukste momenten in het bouwproces van deze woning was dat de opdrachtgever belde dat de buren allemaal erg last hadden van stormen Eunice, Franklin en Dudley, terwijl er bij hem helemaal niets aan de hand was. Er was geen dakpan van het dak gekomen!

Architectonisch

De woning is gebouwd in het gebied Almere Oosterwold. Dit is een gebied dat voornamelijk vrij is van welstand. Hierdoor bouwen allerlei mensen hun eigen droomhuis.

De woning heeft een Zweeds uiterlijk. De gevelbekleding met verticale barcode gevelbekleding is een verschil op de ‘normale Zweeds rabat’ die hoort bij een Zweeds huis. Daardoor oogt de woning een stuk strakker.

De vlakke keramische dakpannen in combinatie met getimmerde bakgoten en Western Red Cedar shutter vormen een compleet geheel, waardoor de woning opgaat in de omgeving.

De inrichting is gecombineerd met een woonbeton vloer en een gietvloer op de verdiepingen. De wanden zijn gecombineerd met verschillende kleuren en komen samen in de grote vide.